Μεσογειακό Καλοκαίρι!

Posted · Add Comment

Να σκεφτούμε  λιγότερο και να ζήσουμε περισσότερο, μας προτρέπει το καλοκαιρινό μας banner. Το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς, εμείς τουλάχιστον στην Μεσόγειο έχουμε την τάση να αφήνουμε πίσω τις σκέψεις που μας βαραίνουν και να αφηνόμαστε στα παιχνιδίσματα του. Μπορεί να είναι κοντά στη θάλασσα, κάπου αλλού στην εξοχή ή ακόμα και στο μπαλκόνι ή στις πλατείες, τα θερινά σινεμά ή τις υπαίθριες συναυλίες. Έχει τόσους τρόπους το Μεσογειακό Καλοκαίρι να μας ευχαριστεί!

Υπάρχουν τόσα μικρά καλοκαιρινά πράγματα και συνήθειες που δεν είναι καθόλου αυτονόητα για  όλους τους ανθρώπους και που μπορούμε απλώς να κάνουμε μια μικρή κίνηση για να δούμε, να γευτούμε ή να αγγίξουμε. Υπέροχοι καρποί που η φύση μας χαρίζει απλόχερα αυτή την εποχή, με χρώματα και αρώματα. Μοναδικοί ήχοι, όπως αυτός των τζιτζικιών και των τριζονιών, που μόνο στο Μεσογειακό Καλοκαίρι ηχούν. Ατέλειωτα φεγγάρια σε ξάστερους ουρανούς και ήλιοι που δύουν σε θάλασσες, βουνά και σεβαστούς αρχαιολογικούς χώρους.

Φίλοι και αγαπητά πρόσωπα που ο καθένας από εμάς έχει στη ζωή του και χάνει στους ρυθμούς και τις έννοιες του χειμώνα. Παρέες που ξανασυγκεντρώνονται γύρω από τα καλοκαιρινά τραπέζια, με λίγα ή πολλά, δεν έχει σημασία. Άνθρωποι ντυμένοι ανέμελα, απελευθερωμένοι από εργασιακά στερεότυπα κοστούμια, μαυρισμένοι, πιο όμορφοι!

Όνειρα θερινής νυκτός ενοχλημένα από κουνούπια, με ζέστη ή δροσιά, πάλι δεν έχει σημασία!

Καλοκαίρι…

Και μετά Φθινόπωρο …

Κι εμείς λίγο πιο ώριμοι σαν τους καρπούς του, σαν έτοιμοι από καιρό για την συνέχεια…

Το δικό σου καλοκαίρι